Wysłany: 2013-01-18, 21:50
Właśnie pojawił się kalendarz pielgrzymowania na Jasną Górę i tak jak zakładałem VIII Ogólnopolska Pielgrzymka Rowerowa odbędzie się 20 lipca. Planuję żeby nasza wyjechała 15 lipca, a zatem będziemy jechać pięć dni, sądzę że jest to optymalny czas spokojnego przejazdu ze sporym zapasem na zwiedzanie tego co będzie po trasie. Wstępny plan jest już gotowy ale powiem o nim szerzej po zweryfikowaniu trasy.
Wysłany: 2013-01-24, 22:35
Tak, będzie to pięć dni jazdy plus jeden dzień w Częstochowie, czyli będziemy uczestniczyć w VIII Ogólnopolskiej Pielgrzymce Rowerowej. Co do osoby duchownej to jeszcze nie wiem. Przejedziemy tą trasę samochodem, zaklepiemy noclegi i wtedy podamy ostateczny plan pielgrzymki.
Padło pytanie czy ChGR będzie organizatorem, tak to My wszyscy jesteśmy. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, może przyjść na spotkanie w Odnowie (w czwartki o godz 18.00) i podzielić się nimi. Na tym etapie jesteśmy otwarci na wszystkie propozycje.
djmazi83 bardziej zorientowany niz inni specialized
Wysłany: 2013-01-25, 15:59
Pytam, bo jeden ksiądz ze św. Rodziny chce organizować Pielgrzymkę rowerową - ponoć zapalony rowerzysta - więc warto by z nim porozmawiać, pozytywnie by było jak by był ksiądz.
Jeszcze pytanie o powrót? Patrząc na ilość dni to raczej nie na dwóch kołach
Wysłany: 2013-01-25, 22:04
Źle mnie zrozumieliście. Pięć dni chcemy jechać do Częstochowy, tam spędzamy jeden dzień, czyli jak na razie mamy sześć dni pielgrzymki, co do powrotu to większość opowiada się za jazdą autobusem. Jeśli znajdą się chętni to wrócimy na kołach (ja jestem za takim obrotem sprawy). Oczywiście trasę powrotną zrobilibyśmy w dwa, trzy dni max (najlepiej w dwa, ale to moje prywatne zdanie)
Wysłany: 2013-01-25, 22:08
djmazi83 napisał/a:
Pytam, bo jeden ksiądz ze św. Rodziny chce organizować Pielgrzymkę rowerową - ponoć zapalony rowerzysta - więc warto by z nim porozmawiać, pozytywnie by było jak by był ksiądz.(...)
Jak możesz to daj mi na PW namiar na tego księdza, z chęcią z nim porozmawiam.
nie wiem jak Wy myślicie ale ja myślę że pielgrzymka 2013 powinna przybrać oczekiwany kształt przez chełmskich cyklistów a po rozmowach z wieloma osobami to powinna być: rodzinna (atmosfera) , krajoznawcza (coś dla oka) przeżycie religijne odnośnie dojazdu do Częstochowy itp. (coś dla ducha) a nie powinna zawierać: wyścigu kto pierwszy ten lepszy, nabijania kilometrów itd. plan jest prosty za jakiś miesiąc - dwa drukujemy materiały promocyjne, po wszystkich klasach maturalnych robimy prelekcje na godz. wych lub lekcji religii, na początku lipca lub końcu czerwca plakaty i ogłoszenia w kościołach, pare osób na przełomie luty/marzec pojedzie na rekonesans dogada noclegi + Koła Gospodyń Wiejskich (taki mam plan a czy wyjdzie to zobaczymy) , Domanek juz ułożył traske idzie po fajnych miejscach korzystajmy z doświadczeń innych grup a będzie bardzo fajnie takie jest moje zdanie kto chętny do pomocy to zapraszam szukamy sponsorów itp. aaa zapomniałem powrót myślę pociągiem zrobić a rowery to mam plan aby wynająć firmę zajmującą sie przeprowadzkami, przyznam się ze nie znam kosztów co i jak ale myślę ze się uda i będzie fajnie
_________________ Jazda rowerem to tylko z ChGRem
Wysłany: 2013-01-26, 12:15
Doman napisał/a:
Jak możesz to daj mi na PW namiar na tego księdza, z chęcią z nim porozmawiam.
jak zdobędę to podam.
apj napisał/a:
no to jak chce to niech organizuje, troszkę boję się powtórki z rozrywki ale jak by co to jesteśmy otwarci
ja akurat pomyślałem, że dobrze jakby ksiądz po prostu "dołączył" do grupy, a organizacją niech zajmą się lepsi w tym - myślę że ChGR zrobi to dobrze i sam z chęcią się dołączę
_________________ 2Tm2,3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum