Wysłany: 2013-04-18, 19:11 Z Odnową do Janowa Lub. 1 - 3 maja 2013
Plan rajdu i termin znamy już od grudnia ubiegłego roku.
Dzisiaj konkretne szczegóły dotyczące wyjazdu i odpłatności.
Zdecydowaliśmy na zebraniu, że cała grupa wyjeżdża wspólnie pociągiem z Chełma do Zawady. Wyjazd o godz. 6"06 z Dworca PKP w Chełmie. Przesiadkę mamy w Rejowcu, natomiast w Zawadzie meldujemy się o godz. 7"23. Dalej już na kołach jedziemy do Janowa.
Koszt przejazdu pociągiem w jedną stronę z rowerem wynosi około 20,00 zł. Powrót przewidujemy dwuwariantowo. Jedna grupa trasę Janów - Chełm pokona na rowerach, druga zaś grupa, rowerami dojedzie do Zawady a następnie pociągiem do Chełma. Bilety grupowe na pociąg do Zawady będą przygotowane. Natomiast bilety powrotne kupujemy indywidualnie. Koszt noclegów i wyżywienia wynosi 90,00 zł/osoba. W tej kwocie mamy zagwarantowane noclegi z pościelą, śniadania i obiadokolacje.
Wpłaty na wyjazd dokonujemy w dniu 25 kwietnia o godz. 18"00 w Klubie Odnowa.
Wpłacamy 90,00 zł + 20,00 zł = 110,00 zł, kto wpłacał zalczkę, teraz oczywiście wpłaci o 20 zł mniej. Termin wpłaty jest ostateczny. Musimy mieć czas na zamówienie biletów grupowych i noclegów z wyżywieniem.
W dniu wyjazdu, tj. 1 maja spotykamy się na Dworcu PKP o godz. 5"50 aby spokojnie się "zaokrętować".
niestety nas nie bedzie. ja nie dostalam 2 maja wolnego a wojtek pracuje 2 i 3 maja , tak wiec jesli sa jacys chetni to my zwalniamy miejsce,wielka szkoda ale siła wyższa
Dzisiaj w Klubie Odnowa zbieramy wpłaty na nasz rajd do Janowa Lubelskiego. Koszt noclegów i wyżywienia = 90,00 zł, koszt przejazdu szynobusem do Zawady = 20,00 zł.
Łączny kosz = 110,00 zł. Termin wpłat jest już ostatecznym, ponieważ musimy zamówić bilety grupowe na przejazd oraz sprecyzować ilość noclegów i wyżywienia.
Na czas Rajdu, prosimu zaopatrzeć się w flagi narodowe, 2-go maja mamy Święto Flagi a 3-go rocznica Konstytucji. 1-go maja do wyboru: święto pracy, święto Józefa Robotnika, rocznica wstąpienia do Unii Europejskiej.
Mamy trudności z biletami grupowymi do Zawady. Uruchamiamy plan rezerwowy. Z Chełma do Rejowca nie powinno być problemów z przejazdem i przewozem rowerów. Z Rejowca do Zawady część rowerzystów pojedzie na kołach, pozostali spróbują dogadać się z konduktorem i pojechać szynobusem. Bilety będziemy kupowali w pociągu u konduktora. W Chełmie ja to będę załatwiał w ramach pobranej już zaliczki, w Rejowcu będziemy temat dogadywali z konduktorem. Gdyby były trudności w Rejowcu, grupę podzielimy na dwie części i pojedziemy o różnych godzinach, a spotkamy się na stacji w Zawadzie. Koniecznie bądźmy na stacji Chełm o godz. 5"50.
cd. godz.14"58
Jestem po rozmowie z chełmskimi Kolejarzami i oni tierdzą, że nie powinniśmy mieć problemów z dojechaniem całą grupą do Zawady. Obsługa konduktorska jest z Chełma, jutro będę wiedział, który konduktor będzie obsługiwał szynobus i postaram się z nim porozmawiać na ten temat. Tak więc mam nadzieję, że wszystko będzie OK i dojedziemy zgodnie z pierwotnym planem.
Uwaga kleszcze. Boguś przekazał mi informację, że w lasach pojawiła się plaga kleszczy. Musimy zaopatrzeć się w środki antykleszczowe i antykomarowe. Proszę zatem odwiedzić aptekę lub drogerię i dokonać odpowiedniego zakupu.
cd godz. 15"25
Ufffffff!!! wszystko dobre co się dobrze kończy. Po rozmowie z Kierownikiem pociągu nic nie stoi na przeszkodzie abyśmy całą grupą pojechali szynobusem do Zawady. Bilety już kupione.
Rzutem na taśmę dołączyła do nas Pani Kinga, tak więc wyjeżdżamy z Dworca w 16 osób. Bądźmy 10 minut wcześniej aby swobodnie wsiąść do pociągu. Do zobaczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum