Kity bzdury i bzdety. Konus W pakietach dołączonych do lampek siedzą najtańsze ogniwa o pojemności 500Mah Dlatego wyliczenia są nieprawidłowe. Ogniwa te są sprzedawane na Allegro jako mające 5000Mah czyli prościej jak by miały pojemność 5 Ah. Mierzyłem te ogniwa mam do tego specjalną ładowarkę i mają 500 Mah czyli dziesięciokrotnie mniejszą pojemność niż podaje producent. Najlepsze firmy produkują ogniwa o max pojemności 3500Mah np Panasonic na tych ogniwach jeżdzą samochody Tesla jest tam ich kilka tysięcy. Jedno takie ogniwo kosztuje ponad grubo ponad 30 zł Więc twoje pomiary Konus i wnioski są jak wróżenie z fusów. Poza tym dlaczego zamówiłeś tego Solar strim ponownie skoro taka zła była wciskasz ludziom kit i jeszcze ich kolegami nazywasz. Jeśli chcecie chłopaki naprawdę dobrą lampkę zajrzejcie na forum światełka do działu sprzedaży tam chłopaki modują lampki i robią własne modele. Z tamtąd możecie czerpać wiedze. Tam kupicie naprawde porządny sprzęt. "forum swiatełka pl" Będziecie w szoku jaki sprzęck tam chłopaki robią. A co wam Konus wciska oprucz kitu, jest tam też wątek jak dobrze pamiętam o tej jego latarce Torris. Chłopaki mają tam taki sprzęt i wiedzę że wszystko zmierzą lumeny kandele też.
Forum światełka
http://www.swiatelka.pl/
W sprawie latarek piszcie do "Bociana" to administrator Forum zrobi wam latarkę o jakiej zamrzycie prawdziwe parametry ochrona przed rozładowanim programowalny sterownik i wiele wiele innych zobaczcie w opisie tej lampki z Allegro to jego lampki w internecie szukajcie pod chasłem " Bocialarka"
http://allegro.pl/bociala...6040919509.html
Poza tym dlaczego zamówiłeś tego Solar strim ponownie skoro taka zła była wciskasz ludziom kit i jeszcze ich kolegami nazywasz.
Stać mnie to sobie kupiłem a kupiłem aby kto zechce porównał sobie rożne latarki. W przeciwieństwie do ciebie lubię pomagać zamiast tak jak ty poniżać i traktować innych jak idiotów. Nie pozwolę sobie na to abyś próbował mnie oczerniał. Wcale mi nie zależy aby ktoś kupił to co polecam tylko żeby miał świadomość co mniej więcej wybrać aby spełniało to jego oczekiwania. Chyba żal ci dupsko ściska że nikt nie chce kupić twoich rowerów i latarek i dlatego mnie ciągle atakujesz ?? Wątpię żeby ktoś kupił latarkę za 240 zł jeżeli jego obecna kupiona w sklepie spokojnie mu wystarcza. Edytuj Tomek swoje posty bo są pełne błędów ortograficznych a to razi w oczy jak latarka z mocną diodą
Ten gość z forum światełka robi lampki w różnych konfiguracjach. Podstawowa wada większości chińskich latarek to słaba tak zwana piguła czyli kawałek aluminium na którym osadzona jest dioda. Ten kawałek aluminium jest albo za cienki albo sobie lata w latarce ma on za zadanie odprowadzić ciepło z diody i przenieść to ciepło na obudowę. Ten gość dorabia większe piguły z aluminim lub z mosiądzu miedzi które znacznie lepiej odprowadzają ciepło po takim zabiegu może dać lepsze mocniejsze sterowniki. Do tego w chińskich lampkach często brak pasty termoprzewodzącej albo jest kiepskiej jakości to wykańcza szybko diodę ponieważ szybko się przegrzewa. Ja w swoją odrazu rozkręciłem przesmarowałem pastą gwint piguły bo nie był dokręcony tylko luźno latało wszystko w środku. Podsumowując jeśli włączycie lampke a ona szybko się nagrzewa oznacza że jest dobra jeśli po kilku minutach ma prawdopodobnie kiepskie chłodzenie i trzeba poprawić. Po tym zabiegu lampka szybko robi się ciepła co oznacza że chłodzenie diody się poprawiło i dioda pożyje
Masz Tomek dużo racji i wiedzę i nigdy tego nie podważałem. Tylko nie każdy rowerzysta jest elektronikiem, informatykiem, hydraulikiem etc. Jeżeli zwykły "Kowalski" chciałby poczytać o oświetleniu przez pryzmat lumenów, kandeli, mah, lux czy fizyki kwantowej przeraziłby się i zniechęcił nawet do jazdy rowerem. Popatrzmy na temat od strony bardziej użytkowej, praktycznej i nadającej się dla każdego rowerzysty. Mam nadzieję że na tym etapie zakończymy naszą konfrontację. Przepraszam wszystkich których uraziłem lub poczuli się zniesmaczeni. Kupujmy latarki i jeździjmy na rowerach. Na nocne rajdy zapraszam po pracy jako alternatywę dla komputera czy telewizji
poniżej lampki dla tych co nie chcą doładowywać się co godzinę z ładowarek, usb itd.
i oślepiać wszystkich wokół
to lampki na baterie R6(AA) lub akumulatorki AA
świecą rewelacyjnie(w tej cenie) i maja rozkład światła jak w samochodzie więc nie oślepiają
jakość wykonania PREMIUM
...niezbyt dobrym rozwiązaniem są jednorazowe(niewymienne akumulatorki) lampki ładowane z usb
Moim zdaniem, rzeczywiście ładowanie przez USB jest rozwiązaniem technicznie super, ale jakby bardziej cieszą się tą możliwością osoby bawiące się w technologiczne ciekawostki.
Sam wolę ładować swój telefon dedykowaną ładowarką, niż pzez USB.
Pozdrawiam
--
...niezbyt dobrym rozwiązaniem są jednorazowe(niewymienne akumulatorki) lampki ładowane z usb
Moim zdaniem, rzeczywiście ładowanie przez USB jest rozwiązaniem technicznie super, ale jakby bardziej cieszą się tą możliwością osoby bawiące się w technologiczne ciekawostki.
Sam wolę ładować swój telefon dedykowaną ładowarką, niż pzez USB.
Pozdrawiam
--
Ładowane usb oznacza że lampka wyposazona jest w gniazdo dokładnie mikro usb ładować można czym się chce podpiąć pod komputer lub ładowarką do smartfona. Nie ma to wiekszego znaczenia ładowarki i gniazdo w komputerze mogą się róznić tylko wydajnoscią.
Gniazda usb sa bardzo delikatne. Ryzyko uszkodzenia duże.
Ciekawe dlaczego teraz wszytkie no może 99,9 % telefonów nie licząc innych urządzeń jak odtwazacze MP3 Aparaty itp jest wyposażone w gniazdo usb a konkretnie micro usb? Wszystkie są bardzo narażone na uszkodzenia. Napisz do Samsunga LG Pansonic i innych wiodacych firm o swoich przemysleniach bo marnujesz talent na tym forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum